Saturday 14 August 2010

rion-i nurgakesest

Leidsin Isetegijast rion-i nurgakesest imeilusad pluusikesed ja ka õpetuse, kuidas neid teha. Suur tänu Rion, et sellise toreda asja oled üles pannud. Mina talletan nüüd nad siia ja kui ise mõne valmis teen siis näitan ka Rionile.
Kõigepealt tuleks mõõta lapse peaümbermõõt ja siis arvutada, et palju võiks silmi vaja olla. Mina lõin alustuseks 84 silma, mis kolmeks jagasin - esiosa jaoks 28 ja tagaosa jaoks samuti 28 silma, kolmanda osa jagasin varrukate vahel ehk 2x14 silma. Raglaanjoone jaoks iga osa algusest 1 silm.
Joonis
Alguses kudusin 5 rida prempidi (tekib rullserv) ja siis alustasin raglaaniga. Silmi kasvatasin raglaansilma mõlemalt poolt alumisest silmast - tekkiv aukuge jääb kena ja pisike. Kasvatusi tegin üle rea ja kokku 15 korda.
Peale 14ndat kasvatuskorda kudusin varrukaosa pahem pidi, 15nda kasvatuskorra ajal varrukaosa parempidi ja peale seda jälle pahempidi.
Peale seda kudusin varrukasilmad maha. Kaenla alla lisasin kummalegi poole 4 silma ja alustasin kehaosa kudumist. Umbes iga paari cm tagant lisasin kummalgi küljel 2 silma (korraga ühel ringil kokku 4 silma). Sellel roosal pluusil siis 7 korda.
Ja allserva kudusin varrastega nr 2.5 - alustasin valgega 1 pp, 1 ph, 1pp, 1ph ja maha kudusin parempidi.
Et allserv üles keerduma ei jääks siis on soovitav niiske marliga üle triikida õrnalt. Peale pesu seda probleemi enam pole.

Minu tehtud pluusike sobib selga lapsele vanuses 1-3. Mu enda laps on just 2aastaseks saanud. Roosa pluusi pikkuseks on ca 32,5 cm, rohelise tuunika pikkus ca 41 cm.
Pluus ja tuunika

No comments:

Post a Comment