Wednesday, 18 May 2016

Rabarberist saab siirupit



Sweet home õpetab, kuidas rabarberist siirupit saab. Suhkur on muidugi kuradist, aga vahel võib patustada ikka ja kui joomiseks veega lahjendada...ehk polegi nii hull ;) 
Rabarberile võib igasugu muid asju ka juurde lisada, mis temaga sobivad. Maasikaid, piparmünti või hoopis apelsini. Tasub proovida. :) 

Esimene siirup

1 kg rabarbereid
400 gr suhkrut
500 ml vett

Viiluta rabarberid, vala külma veega üle ja jäta järgmise päevani seisma. Järgmine päev keeda rabarber läbi ja kurna ära. Saadus mahlale lisa suhkur ja kuumuta keemiseni. Siirup vala tulikuumalt pudelisse/purki ja et kauem säiliks, sulge õhukindlalt.

Teine siirup

700 gr rabarbereid
250 gr suhkrut
250 mi vett

Viiluta koorimata rabarber õhukesteks viiludeks, pane koos vee ja suhkruga potti ja lase peale keema tõusmist tasaselt umbes 5 minutit podiseda. Suru siirup läbi tiheda sõela lusikaga massist välja, pane pudelisse/purki ja säilita külmikus. Järelejäänud massi saab kasutada mõne magustoidu või küpsetise tegemisel.


No comments:

Post a Comment