Monday 27 December 2010

Lukulilled

Nüüd suur aitäh Lepatriinule, kes Isetegijasse Lukulillede tegimise õpetuse üles pani. Super!!!
Blogis "Üksi ja üheskoos tehtud"on tegelikult väga palju imeilusaid töid taaskasutusmaterjalidest, nii et tasub meeles pidada seda blogi.

Lukulillede õpetus Nelli moodi
Ühe lille jaoks varu 50-55 cm lukku ja tõmba see lahti (pooleks). Kui soovid lille hiljem tagant ka lukuga katta, kulub lukku rohkem!
Korrapärase roosi saamiseks lõika saadud ribadest 7 cm pikkuseid juppe 5 tükki ja 7-8 cm pikkuseid juppe 5 tükki.
Kroogi kõik jupid ükshaaval ühest servast kaareks kokku ja kinnita kõvasti. Kroogi võimalikult serva lähedalt, siis jäävad kroonlehed ilusamad. Ise õmblen kahekordse niidiga - on kindlam

Roosi südamikuks hakka järelejäänud lukku spiraaliks keerutama ja kinnita tihti tugevate pistetega. Kahe ringi vahele tekita lukust "kortse", siis tuleb südamik hõredam ja ilusam ( maitse asi muidugi)

Valmis südamikule hakka ükshaaval lisama kroonlehti. Ise asetasin lehed otstest veidi üksteise peale.

Lilleke peale esimest ringi eest ja tagant:


Õmble külge teine ring kroonlehti

Tumeda lille taguse olen katnud fliisist lõigatud kettaga, heledale lillele ei jää see ilus ja katsetasin lukuga katmist (sellise variandi puhul kulub lukku rohkem kui 55 cm !)

Lõpuks kinnita lille taha prossi nõel, juukseklamber või mida iganes tahad sellest teha. Ise panin seekord tavalise haaknõela, aga see ei tulnud just kõige parem variant.

Punased spiraalselt õmmeldud roosid
rose zipper flowers























No comments:

Post a Comment