Thursday 6 January 2011

Munakorvid cernitist

Munaalus – õpetus

Kevad on juba peaaegu käes – päevad on pikemad, päike paistab, jääpurikad sulavad ja aknast piiludes paistab juba ka veidike asfalti. Teadagi seostub kevad meile kohe kevadpidustustega ehk siis munadepühaga. Sellepärast meenutan teile, et meil on olemas üks ülespildistet õpetus sellest, kuidas valmistada munaaluseid.

Vähesed töö- ja abivahendid – Sculpey III šokolaadivärvi, valge, samblavärvi ja veidi punast, saviprits (saab ka ilma), lõiketera, tööriist, hambatikk. Puuduvad vaid muna ja veidi fooliumi.

Silma järgi võtsin valget ja šokolaadivärvi Sculpey III, mudisin seda näppude vahel seni, kui sain vajaliku värvi. Panin savi savipritsi ja hakkasin pigistama.

Siin tuleb mängu muna ja foolium. Fooliumist tegin munale väikese pesa, et see sinna otsapidi seisma panna. Vorstikese lõikasin kaheks ühepikkuseks vorstiks ja kruttisin nad omavahel kokku. Seejärel sättisin selle muna “pepu” peale. Alguses jäi veidi “korvi”materjali puudu, nii et pidin juurde tegema.

Lõikasin ühe suurema tüki valget ja rullisin selle õhukeseks loperguseks leheks. Panin korvikese valge peale ja märkisin ära piirjooned ning seejärel lõikasin südamiku välja. Hiljem veel lõikasin välimised ääred parajaks.

Näpistasin tüki punast ja veeretasin selle peenikeseks vorstiks. Seejärel lõikasin vorsti küljest väikeseid tükke ja veeretasin neist väikesed pallid. Pallid asetasin sümmeetriliselt valgele savile.

Et tekitada mummulise kanga efekti, asetasin valgele punaste pallidega savile paberi ja rullisin seda veidi.


Mummulise “kanga” sättisin ettevaatlikult “korvi” ääre külge. Kui “korv” loperguseks muutus, pange sinna sisse muna.

Kui soovite, võite lisada sinna ka mingid kaunistused – mina tegin kaks lehte ja tibu nende peale.

Tulemus on siin:

Minu munaalus on lakkimata, aga teie võite seda teha, kui soovite.

No comments:

Post a Comment