Tuesday 19 July 2011

Elina kurgisalat

Aga selle salati jaoks on vajalikud toiduained:
1 kg kurki (sobivad nii pikk kui ka lühike kurk)
0,5 kg mugulsibulat
5 tl soola
5 tl suhkrut
1 dl toiduõli (ikka sellist, mis ka kuumutamist kannatab)
3 tl 30%-list söögiäädikat
kimp tilli (no umbes poolteist niisugust kimpu, nagu poes müüakse)
Valmistamine:
*kurgid koorida ja viilutada
*sibul puhastada ja viilutada

*segada kausis kurk, sibul, sool, suhkur, õli, äädikas ja hakitud till
*lasta segul seista toatemperatuuril 3-6 tundi (võiks paar korda selle aja jooksul ka segada)
* tõsta salat koos eraldunud vedelikuga purkidesse ja kuumutada (kaaned lahtiselt peal) 15 minutit (0,5 liitrised purgid) ning seejärel sulgeda kohe õhukindlalt.
*lasta jahtuda ja viia siis säilituskohta

No comments:

Post a Comment