Vaja läheb:
■6 suurt punast (või kollast) paprikat
■350 g kukeseeni (või kupatatud pilvikuid)
■jupp porrut
■2 sl võid
■100 g riivjuustu
■värskeid ürte
■sorts oliiviõli
■soola, pipart, muskaatpähklit
Valmistamiseks tõstsin pannile paar supilusikatäit võid. Sulanud võile lisasin peeneks hakitud porrulaugu ning segasin pannilabidaga hästi läbi. Seejärel läksid pannile puhastatud ja pisut katki rebitud kukeseened. Lõpuks puistasin veel peotäie hakitud värskeid ürte: salveid, basiilikut või tüümiani. Kuna sool imeb seentest vee välja, jätsin maitsestamise viimaseks. Kõige peale jahvatasin pipart ja riivisin muskaatpähklit.
Seejärel pesin ja puhastasin paprikad. Lõikasin varrejupi ettevaatlikult ära, nii et paprika jämedamasse otsa tekkis parajalt suur avaus. Eemaldasin paprikast sisu ja seemned, aga nii ettevaatlikult, et viljad jääks terveks. Seest tühjadesse paprikatesse pudistasin pisut riivjuustu. Ahjuvormi valasin sutsu õli ning tõstsin paprikad vormi. Lusikaga täitsin paprikatühimikud pannil valminud seenetäidisega, riputasin peale veel tiba riivjuustu ja tõstsin eelkuumutatud 180kraadisesse ahju umbes 40 minutiks küpsema.
No comments:
Post a Comment