Tuesday 8 November 2011

Pille Hermann: Edevad sallid

Armsad ja kaunid sallid Pille Hermannilt.

Käsitöö: edevalt praktiline sall
Talve teisel poolel tunned, et sall tüütab ja tahaksid kaela ümber sättida hoopis edevamat riideeset.

Need tööd on valminud hea tuju, fantaasia ja esimeste päikeseliste päevade abil. Ei mingeid näidiseid ega kindlat teadmist, kuidas teha. Hoopis üks suur tahtmine mängida lõngade, pärlite ja paeltega, kus üks kootud rida tingis teise.

Roosi tegemiseks lõin vardale 20 silmust, kudusin parempidiselt läbi, seejärel kasvatasin igast silmusest uue. Ja nii tegin kaks korda. Eelviimase ringi kudusin parempidiselt ning seejärel kudusin silmused maha. Saadud rulliva riba õmblesin paari pistega roosiks ning kinnitasin sallile.

Käsitöö: edevalt praktiline sall

all

Kaelus ilma kampsunita. Kudumisel on kasutatud kahte eri jämeduse lõnga – peenike roosa mohäär ning jäme hall. Enamik tööst on kootud mõlema lõngaga korraga, kaeluse algus ning lõpp on kootud roosa lõngaga, samuti on töö keskel paaris kohas kootud vaid roosa lõngaga.

Käsitöö: edevalt praktiline sall

Sall

Sall nagu roosa unelm. Roosa pitsivahu tarvis on esmalt kootud riba, mille keskmised silmused on tehtud nii, et hiljem on võimalik pael sisse ajada (igal teisel parempidisel real on kaks silma parempidi kokku kootud ning seejärel tehtud õhksilmus).

Kui riba valmis, korjasin kõik äärmised silmused ringvarrastele. Esimesel ringil on silmused parempidiselt läbi kootud.

Järgmisel ringil on kasvatatud igast silmusest uus silmus.

Järgmine ring on parempidiselt läbi kootud ning siis taas igast silmusest kasvatatud uus silmus. Taas kord parempidiselt läbi kootud ning seeärel silmused maha kootud.

Seejärel murdsin salli keskelt kokku ning ajasin keskele roosa sametpaela. Kaela ümber aitab salli hoida otstesse õmmeldud väike rõhknööp.

No comments:

Post a Comment